Doprava zadarmo

Od 60€

Všetko, čo potrebujete vedieť o bambusových podprsenkách

Aktualizované 16. 10. 2024

Túžite po podprsenke, ktorá poskytuje kvalitnú oporu, neškriabe a netlačí? Prečítajte si náš článok, kde vysvetľujeme hlavné výhody bambusovej bielizne.
Všetko, čo potrebujete vedieť o bambusových podprsenkách

Podprsenky z bambusových vlákien sú ideálne na každodenné nosenie i šport. Bambusové podprsenky sú veľmi pohodlné, takže nebudete musieť odpočítavať hodiny, kým si ich budete môcť vyzliecť.

Bambusové vlákno je známe tým, že je veľmi mäkké a výborne eliminuje pachy a pomáha regulovať teplotu. Podprsenky sú prirodzene chladivé a priedušné, takže sú ideálnou voľbou na letné dni, keď sa chcete cítiť pohodlne. Bambusové podprsenky sú pohodlné, takže nebudete musieť odpočítavať hodiny, kým si ich budete môcť vyzliecť. V ponuke sú rôzne strihy, farby a veľkosti, takže si každá z vás nájde niečo pre seba. Môžete si vybrať podprsenky bez vypchávok, s vypchávkami, vystužené na podporu a dokonca aj športové podprsenky.

Sú bambusové podprsenky priedušnejšie než bavlnené?

Pokiaľ ide o bambusové podprsenky, je toho oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá. Sú priedušné, pevné, elastické a zároveň zamatovo hebké. Bambus je o 40 % absorpčnejší ako organická bavlna, takže sa budete cítiť sviežo a pohodlne po celý deň. Bambusové podprsenky ľahšie absorbujú vlhkosť a udržujú vás v suchu. S bambusovými podprsenkami sa v lete budete menej potiť, zatiaľ čo mikroštruktúra látky vás v zimných mesiacoch udrží v teple.

V čom sú udržateľné podprsenky lepšie než ostatné?

Módny priemysel sa rýchlo mení a čoraz viac značiek prechádza na ekologicky udržateľné zdroje. Na výrobu bambusových podprseniek je potrebné o 30 % menej vody ako na výrobu podprseniek z iných materiálov. Bambus je úplne sebestačný a na svoj rast nepotrebuje zavlažovanie. Pokiaľ ide o etické materiály, najlepšou voľbou je bambus. Bambusové oblečenie je ekologické a veľmi pohodlné. V tejto móde sa môžete cítiť dobre!

Ako často by sa mala prať bambusová podprsenka?

Bambusové podprsenky by sa mali prať raz za mesiac v chladnejších mesiacoch a určite častejšie v lete. Odporúčame prať podprsenku na jemnom programe s oblečením podobných farieb. V prípade bambusovej bielizne vynechajte sušičku, aby ste zachovali jej kvalitu na dlhé roky.

Zhrňme si všetky výhody bambusových podprseniek:

1. Príjemný materiál

Bambusové podprsenky sú mäkké a zaistia komfort po celý deň. Budete mať pocit, akoby ste podprsenku ani nemala!

2. Funkčné

V lete zostanete v suchu a v zime v teple. Bambusové vlákno je ľahšie a mäkšie než bavlna a je ideálne na vrstvenie.

3. Antistatické

Zabraňuje hromadeniu statickej elektriny na rozdiel od bavlnených podprseniek.

4. Ekologické

Bambus je rýchlo rastúca rastlina, ktorá potrebuje o 30 % menej vody než bavlna.

5. Jednoduchá starostlivosť

Bambusové podprsenky sú odolné voči zápachu a zabraňujú šíreniu baktérií, z tohoto dôvodu sa môžu menej často prať.

6. Hypoalergénne

Bambus je prirodzene hypoalergénny, antibakteriálny a protiplesňový. Preto sú podprsenky vhodné pre alergikov.

O bambuse